dimarts, 21 d’abril del 2009

Trossets

Les amistats estan fetes de trossets.

Trossets del temps que vivim amb cada persona.

El que importa no és la quantitat de temps que passem amb cada amic, sinó la seva qualitat. Cinc minuts poden tenir més importància que un dia sencer.

Algunes amistats estan fetes de riures i plors compartits; altres, d'hores d'escola; altres, de sortides, cine, diversions; i n'hi ha que neixen sense que sapiguem ben bé com ni per què. . . .

Potser de silencis compresos, o de simpatia mútua sense explicació?

Avui dia, n'hi ha que estan fetes sols de correus electrònics, i no per això són menys importants. Diferents, però no menys importants.

Aprenem a estimar les persones sense poder-les judicar per la seva aparença, sense que les puguem etiquetar conscientment. Hi ha amistats profundes que han nascut així.

Saint-Exsupéry diu:

"El temps que vas perdre per la teva rosa és el que la fa tan important"

El temps que "perdem" amb cada amic fa que cada amic sigui important. Perquè el temps "perdut" amb amics és temps guanyat, aprofitat i viscut.

Són records per a cinc minuts després, per a dins d'un any o per a sempre.

Un amic es torna important per a nosaltres - i nosaltres per a ell - quan en la seva absència som capaços de riure o plorar, de sentir nostàlgia, pena o alegria i, en aquell instant, sentir-lo ben a prop nostre.

L'important és saber aprofitar al màxim cada moment viscut i atresorar-lo en el bagul dels records, per poder estar amb els nostres amics, encara que estiguin lluny dels nostres ulls.

Guardo cada dia aquests trossets ben dins del meu cor. Són el meu tresor.

Quan estic sol, en trec els amics que m'acompanyen. . . .

Gràcies pel trosset que m'has regalat!

2 comentaris:

Havanerus ha dit...

Pere, sembla que m'hagis llegit el pensament després de haver compartit molt bons moments a Begur i a la Bella Lola......
El teu "trosset" el poso a molts llocs.....en cinc minuts de mail, en un pensament fugaç per qualsevol raó, o sense cap raó.
Però la questió és que hi ets, i t'ho agraeixo.
Gràcies per ser un "trosset" meu!!

Unknown ha dit...

Us ben asseguro que els "trossets" d'amistat que rebo de molts de vosaltres, són els què m'ajuden a tirar endavant en moments de dubte i de tristor.